Kursgård

Kursgård

Kursgården har funnits sedan 1997 och det finns sammanlagt 27 stycken sängplatser. Sovrummen är möblerade med två våningssängar i varje rum samt fåtöljer. Kök finns för både självhushållning eller annat enligt överenskommelse. Det finns även ett samlingsrum där mindre sällskap även kan sitta och ha konferens i. Gratis Wifi.

 

Utöver detta erbjuder kursgården också ett stort allrum med öppen spis, stort kök med all utrustning, toaletter och duschar som är handikappanpassade. Sovrummen och TV-rummen är renoverade år 2006 samt kök och toaletter 2009.

 

Utanför kursgården finns det en vedeldad badtunna och nere vid Norra Sämsjön finns det en pub där man exempelvis kan grilla och äta gott och även spela boule på de två tillhörande boulebanorna. En tennisbana finns också om någon skulle vara intresserad.

 

Tag kontakt med Emil Andersson, 0737-771600,  emil@samsholm.se, angående bokning/priser för olika paket.    

 

Välkomna!Bilder från kursgården

Mysigt vid eldstaden

Välutrustat kök

Sovrum


Gott om platser i köket

Duschar

Matsalbord

Korridor med sovrum

Konferensrum

Pub

Ett stenkast från kursgården ligger puben vackert precis vid Norra Sämsjön. Här kan man grilla och äta gott eller varför inte spela lite boule?

Lägerliv till häst


"Sen 1992 har Västergötlands ridsportförbund anordnat ridläger för handikappade på gården i Sämsholm. Deltagarna, som är både unga och vuxna, rider, badar, åker motorbåt och lever lägerliv ihop. Alla ryttarna har varsin ledare och det är samarbetet mellan dem som är det fina, tycker lägerarrangören Marita Mattsson.

 

– Ryttarna känner sig trygga och vågar prova på nya saker samtidigt som ledarna, tjejer som vill jobba som ridlärare i framtiden, lär sig att på ett bra sätt hjälpa handikappade att rida. I det långa loppet hoppas jag att det leder till att det startas fler ridskolor för handikappade.

 

DELTAGARNA får rida mycket under lägerdagarna och tempot är anpassat så att alla hänger med. I hagarna runt gården travas och hoppas det för fullt. Cecilia Liljeberg från Sandared har varit här flera gånger, hon älskar lägret".